De Wisser
Land Rovers in The Gambia...
WYSIWYG Web Builder
WYSIWYG Web Builder
Gambia krabbels
Gambia krabbels
Ik ga hier geen informatie geven over Gambia, hoeveel inwoners het heeft, waar je als toerist heen kunt gaan of wat dan ook. Dat is allemaal te vinden op internet. Wat ik wel doe is hier wat krabbels achterlaten. Ze vertellen iets over het leven in Gambia, onze belevenissen en wellicht geven ze iets weer van de sfeer daar. De oudste krabbel eerst. Bekijk ze, lach erom, wees kritisch of denk erover na.
Wij hebben er genoeg van!

Het was maar een kwestie van tijd, het zat er al lang aan te komen maar uiteindelijk is het dan nu zover.
Ik ben het hier beu. Ik heb genoeg van alle Jolings, Gordons, Brards en alle aanverwante walgelijke artikelen. Ik heb genoeg van alle stompzinnige regeltjes, het betuttelen, het uitzuigen van de automobilist. 
Read more...
Wij hebben er nog steeds geen genoeg van.

Ik heb stevig in de clinch gelegen met de douane, ik heb meerdere malen zonder water gezeten en last gehad van stroomuitval omdat de jongens voor de zoveelste keer zowel door de waterleiding als de electriciteit heen hebben gekapt, heb me zeker weten een poot laten uitdraaien bij de woodcraft 
Read more...
Feefje gemift!

Nikf feggen, er if nikf mif met mijn toetfenbord.
We waren uitgenodigd foor een feefje en dachten er goed aan te doen en kochten een f.. far.....eh, een geit. Toen we het beefje wouwen fff...flachten befloten we toch maar ietff fegetaririeff klaar te maken. Waf foor 20 perf..perf...menfen. Feel werk aan gehad en feel faufjef erbij gemaakt. 
Read more...
Zomaar een dag.

Het is erg benauwd. Het zweet loopt overal van mijn lichaam af. Ik zit onder het zweet, stof, vet en olie. Maar na 4 uur werken kan ik eindelijk overeindkomen en mijn zere lijf uitrekken. De auto kan weer sturen, joepie. Gelukkig is het droog gebleven maar zoals ik er nu bij loop kan ik wel een regenbuitje hebben. Ik kan me hier nergens wassen dus voorzichtig 
Read more...
Over een paal, een bloemetjesgordijn en een politieagent.

Nou, eindelijk na 7 maanden is Nawec gekomen en hebben we stroom in het restaurantje van mijn vriend. Dat heeft nog wat grappige voeten in de aarde gehad. 3 keer zijn er mensen van Nawec geweest om de situatie te bekijken. Voor een aansluiting is er elke 45 meter een paal nodig. De kabels die ze aansluiten zijn ook al op 45 meter gemaakt.
Read more...
Ook dit is Gambia, helaas.

Who cut this tree? vraag ik ontzet aan Aladin als we na te lange afwezigheid weer voor het eerst over dit pad rijden. 'The old lady from this compound', antwoordt hij met een nors gezicht. 'She is crazy.' Ook hij is hier niet blij mee. Weer een grote boom met een doorsnee van ongeveer een meter omgelegd. Helaas, kunnen we nu niets meer aan doen en boos rijden we verder om onze spullen op de compound uit te laden
Read more...
Wat te doen met oude Land Rovers?

De man in onderstaand filmpje maakt goed gebruik van oude Land Rovers in Afrika
Een nachtmerrie!

Wat als een normale rustige dag begon, eindigde met een drama. Een verschrikkelijke dag om nooit meer te vergeten, al zou je het willen.
's Morgens rustig opgestaan om na het ontbijt iedereen weer aan het werk te kunnen zetten. Met de "voorman" even naar de weg gegaan om te vertellen wat daar moet gebeuren. Als we terugrijden en bij de compound aankomen, zien we de jongens als gekken om de hoek rennen en allemaal met de handen wilde bewegingen maken om het hoofd. 'What is wrong?' "The bees are going crazy!" Shit!! Vandaar de paniek.
"SAMBA? ....Where is Samba?"  
Read more...