WYSIWYG Web Builder
De Wisser
Land Rovers in The Gambia...
WYSIWYG Web Builder
16 november 2012          Sanyang

Nou, eindelijk even tijd om hier wat bij te werken. Na een veel te lange vlucht dan toch in Gambia aan de grond (5 november). De eerste dagen gebeurt er niet veel. Eerst maar eens acclimatiseren.
Al na enkele dagen kunnen we de auto op gaan halen, alleen nog even naar de haven voor insurance. Heel erg blij dat Cees met ons mee reed. Banjul is een compleet gekkenhuis. Maar goed, alles gelukt en we rijden alweer een aantal dagen heerlijk rond in ons oudje. We hebben het ding al bijna 100 keer kunnen verkopen.
We zijn nu nog wat puntjes op de i aan het zetten, maar hopen snel met de bouw te kunnen beginnen.
We hebben al een aantal dagen van boven de 40 gehad dus dan komt van werken sowieso niet veel. Ondertussen zijn we aardig geacclimatiseerd en rijden driftig rond in ons herriemachientje. We kunnen nu tenminste gaan en staan waar we willen, en als er iets geregeld moet worden gaat dat stukken sneller.
Maar nu gaan we eerst even een Mangoboom opzoeken en een koud pilsje.
21 november 2012          Sanyang

De  eerste problemen met de auto hebben zich al voorgedaan. Gelukkig nog op tijd gezien dat een achterband een bobbel begon te krijgen, dus deze maar vervangen. Vervolgens na een aantal dagen flink wat kilometers te hebben gemaakt, wilde de versnellingsbak niet meer in de derde versnelling. Was hier al een beetje bang voor omdat dit in Nederland ook al eens was gebeurd. Gelukkig nog een reserveveertje van de synchromesh bij de hand. En na een uur of 6 en wat vloeken en tieren later, zit de versnellingsbak weer dicht. Voorlopig schakelt het spul weer en rijden we nog steeds vrolijk rond. Blijft een geweldige auto.

De papierwinkel is bijna afgewerkt. We hebben wat tuingereedschap aangeschaft en een paar mensen aan het werk gezet om als eerste begin de weg naar onze compound open te maken. Da's een beste klus. Over een lengte van 100 meter en 8 meter breed moet alles weggekapt worden. Op de foto hieronder zijn ze ongeveer halfweg. Nog 50 meter en we kunnen onze ingang zien.