De Wisser
Land Rovers in The Gambia...
WYSIWYG Web Builder
WYSIWYG Web Builder


Wij hebben er genoeg van!

Het was maar een kwestie van tijd, het zat er al lang aan te komen maar uiteindelijk is het dan nu zover.
Ik ben het hier beu. Ik heb genoeg van alle Jolings, Gordons, Brards en alle aanverwante walgelijke artikelen. Ik heb genoeg van alle stompzinnige regeltjes, het betuttelen, het uitzuigen van de automobilist.

Oftewel, wij hebben genoeg van Nederland, wij moeten hier weg.
Wij gaan naar GAMBIA!
Is alles in Gambia dan zoveel beter? Nee dus, maar voor ons is het beter.
Ons boerderijtje wordt verkocht en alle voorbereidingen zijn in gang. De papierwinkel moet nog worden afgewerkt en als het meezit zijn we in mei 2009 hier weg. Er is niets wat ons nog hier houd. Natuurlijk zijn er mensen die niet blij
zijn met ons vertrek, je kunt altijd wel een reden verzinnen om niet weg te kunnen. Misschien zijn we enkelen van jullie al eens tegengekomen in Gambia maar waarschijnlijk niet. 31 oktober vertrekken we weer naar Gambia om ook daar nog wat dingen te regelen. Wie weet komen we elkaar tegen. Zie je iemand met een versleten landrover hoed dan ben ik dat waarschijnlijk. En ben ik een beetje grumpy? Best wel. Maar ik zal mijn best doen om in Gambia wat minder grumpy te wezen. En mocht iemand denken dat er wel redenen zijn om hier te blijven, laat maar horen.

Grumpy Old Sil
25 september 2008
Ik heb er genoeg van dat je zelfs na je dood nog belasting moet betalen. Ik heb genoeg van alle nog uit te vinden belastingen (die er gegarandeerd gaan komen). Ik wil weg van deze cirkel van stress: 40 uur per week werken om je hypotheek, je boterham, je belastingen te kunnen betalen en uiteraard ook weer de auto die je weer nodig hebt om de hele betaalcirkel gaande te kunnen houden. Ik heb genoeg van een rechtssysteem wat geen degelijke straffen durft op te leggen zodat misdadigers binnen de kortste keren weer op straat rond lopen. Ik heb genoeg van Nederlanders die geen Nederlands kunnen praten, die gaan naar een therapuit in plaats van een therapeut, die in een oto rijden in plaats van een auto. Die waarschijnlijk een voorduir hebben en met Uiero's betalen en die geen R meer hebben in hun alfabet. Ik heb genoeg van ouders met moeilijk opvoedbare 1 kinderen. Die waren er vroeger niet. Was vroeger dan alles beter? Velen zullen het niet met mij eens zijn maar ik vind van wel. Toen hadden de ouders geen Nanny nodig om hun kinderen op te voeden. Dat konden ze heel goed zelf. Ik heb er genoeg van dat mensen zich stompzinnig voor de gek laten houden door bifidus essensis e.d. Maar kopen zullen we het!
Ik heb genoeg van de doodlopende straat die bureaucratie heet. Ik heb er genoeg van dat (hoe tragisch ook) als er een kind sterft alle hulptroepen uitrukken om de andere schoolkinderen op te vangen. Die houden daar echt geen trauma aan over, dat wordt ze aangepraat. Ik heb er genoeg van dat ik voor brandstof veel meer betaal dan eigenlijk nodig is. Accijnzen, BTW, BPM, motorrijtuigenbelasting, APK. etc. Ik heb er genoeg van dat andere mensen mijn agenda vullen met onzinnige sociale verplichtingen en met verjaardagen waar ik familie ontmoet die ik anders ook nooit zie. Ik heb er genoeg van dat kerstmis al in oktober begint, ik moet er sowieso niks van hebben. Ik heb er genoeg van dat ik niet eens op tv kan zappen zonder wel iets van een walgelijk programma zoals soaps of "de gouden kooi" te zien. Een bom erop zodra het huis vol zit! Ik heb er genoeg van dat ik telkens opnieuw moet uitleggen dat ik niks met voetbal of kerst te maken wil hebben. Wil je de hele straat met oranje behangen? Prima, maar van mijn huis blijf je af. Ik heb genoeg van tieners en anderen die menen dat ze elke maand nieuwe kleren moeten kopen, wat is er mis met de kleren van vorige maand?
En je hoeft geen 5 mobieltjes op een jaar te verslijten. Ik heb er genoeg van dat als mensen staken dat ik er dan de dupe van word. Heb je onenigheid met je baas over de CAO? Vecht het met hem uit, laat mij met rust. Ik heb er genoeg van dat ik mijn 2 kippen en een haan moet opsluiten omdat er weer ergens vogelpest is. Wij hangen voortaan een briefje in het hok en wijzen meneer de haan erop dat ie binnen moet blijven, vervolgens wandelt ie doodgewoon de tuin weer in, gevolgd door zijn zus en miss Thatcher. Ik heb genoeg van keuze menu's, ik wil gewoon iemand aan de telefoon. Ik heb genoeg van.............................